Søvn og performance

(Denne artikel er fra 2013 hvor jeg havde et live trading forum.)

Der er tidspunkter, hvor du har ret, eller du har den rigtige idé, og du stadig ender med at tabe penge. Mens idag ikke var en ”loss” dag, afspejler resultattavlen ikke det potentiale der var i aktie indeksene idag.

David Paul, en swing trader og guest trader i mit forum, ringede til mig og snakkede om situationen på markedet. Han bemærkede, at efter hans mening ville Dow Jones indekset tage et stort skridt op i dag.

Hans præcise ord var: “De har taget det ned, taget de svage ud, jeg tror det er moden til et stort skridt op i morgen.”

Denne morgen var vanskelig, fordi DAX, som er mit vigtigste handels instrument fortsat gik ned. Jeg havde to forsøg på at gå om bord på et push højere. Det var ikke før den tredje træk, at markedet fulgte igennem. Det kostede mig.

Et bakspejl er en vidunderlig ting, naar man reflekterer paa ens dag. Jeg ser tilbage på min handel, og jeg kan se, at jeg tog profit på halvdelen af ​​den handel efter 10 point, mens den sidste del af positionen gav forumed 70 point.

At handle i et live forum er en fantastisk indsigt i penge og sind. En af mine venner sender mig en besked i løbet af handelsperioden en besked, efter de foerste to handler, som jeg tabte paa: “Vi er ved at miste penge igen for 3. gang. Er du bekymret? ”

Budskabet er klart og tydeligt: ​​ingen kan lide at tabe penge, men hvis du lejer en ekspert i handel til at vejlede dig, så forventer du at han er ufejlbarlig. Selvfølgelig er dette ikke tilfældet.

 Pro traders har elendige dage som alle andre. Men hvad ofte adskiller pro traderen fra amatør traderen er den ”hårde tid”, hvor intet virker.

Alle går igennem de perioder, hvor intet virker. En af mine venner kaldte det pay-out cyklus og pay-back cyklus. En pro vil imidlertid ikke ændre systemet, når han eller hun går igennem en taber periode. Han holder sig til sit system, fordi han ved, at den har tjent ham godt i fortiden, og at markederne ikke pludselig forandrer sig.

 Markederne er altid det samme: interval ekspansion, internval sammentrækning, og frem og tilbage.

At blive en god pro trader er så svært. Selv når du er på en god boelge, er du hele tiden nødt til at se dit ego. Selvtilfredshed er en farlig egenskab at frigøre på markederne. Min vens kommentar om at være bekymret var dårligt timet, men jeg kan ikke bebrejde ham. Mange af os kommer ind på markedet og risikerer de penge, vi måtte arbejde for i andre jobs. Det sidste, vi ønsker at se, er det at blive pissed ned i afløbet i skødesløse handel.

Det er helt normalt at tabe fra tid til anden. At sætte spørgsmålstegn ved strategien i løbet af dagen er en dødssynd. Oftere end ikke er det dig, der er problemet, og ikke din strategi.

Jeg læste en stor artikel om træthed og beslutningstagning. Forfatteren konkluderede, at beslutningsprocessen var signifikant forringet i testmiljøer når emnerne blev søvn berøvet, selv om det blot mildt i søvn underskud.


Jeg har søgt højt og lavt for en artikel om min all-time favorit tennis helten Roger Federer. Jeg hørte, at han sover mange timer hver nat. Måske kan det delvis forklare hans succes.

 Som trader er vi hele tiden tvunget til at tage beslutninger og mange af dem hele dage, så sørg for at få masser af kip-eye.