Spørgsmål og svar fra web-seminar

Jeg holdte for nyligt et web-seminar om trading. Det gør jeg ofte. Hvis du gerne vil have en email fra mig når jeg holder taler, web-seminars og kurser, så kan du skrive dig op på denne side her.

Spørgsmål fra Niels:

Hvor mange % af din konto vil du risikere at tabe pr. handel

Svar fra Tom Hougaard

Jeg risikerer 5% til 10% af min konto pr. handel. Hvis handlen er en jeg taber på, vil jeg genberegne min indsats efter den handel jeg taber på, og herefter tage 5% til 10% ud fra en ny konto status.

Hvis jeg så tjener penge vil jeg tage de 5% – 10% af min nye konto status.

Hvis jeg føler at marked ikke viser hvor det skal hen, eller hvis jeg ikke handler særlig overbevisende vil jeg formindske mine handelsindskud. Jeg foreslår ikke nødvendigvis at folk absolut skal følge mine procentsatser. Jeg stoler fuld og fast på mine egne metoder, som er årsagen til at jeg handler med så høj en procentsats. Mange af mine konkurrenter anbefaler at køre med lavere procentsats. Jeg anbefaler mine elever på mine kursus at bruge en procentsats på mellem 1% – 1½ % i risiko.

Det tal er baseret på det beregningsgrundlag som min handelspartner er nået frem til – ved at han har beregnet det antal af gange han forventer på at tage fejl i marked til at være ud fra en 50/50 strategi. Argumentet er at et vilkårligt afkast er lig med én . Men, ved en lang række afkast resulterer dette i den perfekte strukturelle orden. Det illustreres bedst ved at kaste en mønt – du ved ikke om det bliver plat eller krone men hvis du kaster den 100 gange vil det ca. blive 50/50.

Spørgsmål fra Henrik

Tak for en meget inspirerende præsentation. Første gang du deltog i 24/7 nævnte du styrken ved en dybere indsigt i konjunkturcyklerne, men jeg mener ikke, at du har kommenteret det yderligere i de efterfølgende programmer og heller ikke dagens præsentation, desværre!

Svar fra Tom Hougaard

Det er korrekt at jeg ikke går dybere ind i styrken af de kræfter som der spiller ind. Jeg har her normalt 2 hatte på. Der er den hat jeg er nødt til at tage på når jeg laver radio interview som d. 24/7. På sådan et program giver jeg mit synspunkt på marked og hvad jeg tror og forventer. Det gør jeg selvfølgelig med stor glæde, og jeg bruger de metoder som jeg talte om i dag på webinaret. Den anden hat jeg har på er min trader hat, og der er en helt anderledes hat. Jeg går fra at have et fast syn på hvad der vil ske i de kommende uger og måneder, til at være i stand til at handle i et marked som hele tiden bevæger sig op og ned. Det betyder at jeg sagtens kan have en menig om at Guld vil gå imod $2000 indenfor det nærmeste år, men i dag på netop dette tidspunkt vil jeg sælge Guld fordi jeg tror kursen vil falde over de næste par dage, helt og aldeles ud fra hvad jeg ser på chart.

Spørgsmål fra Adam

Anvender du MACD?

Svar fra Tom Hougaard

MACD, moving average convergence divergence, er en effektiv indikator som jeg ikke bruger. Min partner som jeg handler sammen med, David bruger den, men jeg er mere fortaler for George Lane’s Stochastics. Men jeg synes alt i alt at de viser det samme. Generelt bruger jeg IKKE nogen form for indikatorer når jeg handler.

Spørgsmål fra Alex

Nu har du fortalt lidt om de værktøjer(bl.a. 4 bar fractal reversal mm.) du bruger for entry. Hvilke strategier har du for exit? Har du på forhånd defineret mål for handlen?

Svar fra Tom Hougaard

Det er et godt spørgsmål. Jeg bruger mange værktøjer og metoder, men før jeg fortæller dig on hvilke værktøjer jeg benytter vil jeg informere dig om at jeg generelt altid lukker mine handler lidt for sent. At lukke handler er i mine øjne meget vanskeligere end at åbne handler/positioner.

Jeg benytter mig at tidligere support niveau og modstand (opad) niveauer, som er hvad de fleste dealere bruger. Jeg ser også på daglige højeste og laveste niveau. Imidlertid benytter jeg mig mere og mere af ATR (average true range) som giver mig en ide om hvad jeg kan forvente af marked på en hvilken som helst tid på dagen. ATR er ikke det perfekte redskab men det giver et godt estimat på hvad man kan forvente.

Exmple: ATR for Euro Dollar er 130 pips på dette tidspunkt. Hvis marked allerede er oppe med 90 points på dagen så vil jeg gå ind i en lang possition, jeg vil se efter at gå ud af den igen efter en stigning på 30-40 points, hvis marked giver mig mulighed for det.

Spørgsmål fra Hans

Hvor sætter du dit Stop loss? Begge dine handler startede med at gå nedad. (Jeg handled live i dette web-seminar)

Svar fra Tom Hougaard

Ja ser du – ikke alle mine handler går min vej med det samme, selvom de handler jeg udførte i dag gav profit. Jeg udser mig et fast stop-loss som udgangspunkt. Det gør jeg ud fra hvad chart’s de viser mig. Normalt vil jeg ikke risikerer mere end et vidst antal point på en Indeks handel (intra dag), og et andet antal point for en swing trading handel. Disse tal er til at handle med – og kan ændre sig alt afhængigt af hvilken risiko som er forbundet med chart.

Spørgsmål fra Martin

Hvor ofte handler du per dag / per uge / per måned? Hvor mange handler – ca?

Svar fra Tom Hougaard

Det hurtige svar er at jeg handler 5-10 gange om dagen. TDet lange svar er at det helt afhænger af hvilke muligheder og hvilken form for volatilitet der er i marked.

Spørgsmål fra Andreas

Har du et mentor program?

Svar fra Tom Hougaard

Ja det har jeg – det holder både 1-dags og 2 dags kurser og så handler jeg live hver dag i min Telegram kanal. Du kan finde mere information om den her: